Geplaatst op Geef een reactie

Terugkijken | Online Wijnproeverij 20 maart

Terugkijken Online Wijnproeverij 20 maart

Kijk hier de Online Wijnproeverij die wij Live op Instagram hebben gedaan op zaterdagmiddag 20 maart. Tijdens de wijnproeverij proefden we vier verschillende wijnen.

Welke halve flessen wijn hebben we geproefd?

Colleita | De Colleita een Noord-Spaanse wijn uit de Ribeiro heeft een typische heldere strogele kleur en is gemaakt van de treixadura en de palomino. De wijn is jong en fris en een echte dorstlesser. Het verfrissende karakter van de wijn geeft aroma’s van citrus smaken, appel en peer.

O Alborexar 4.0 | Deze rode wijn komt ook uit Spanje! Ze komt van hetzelfde wijnhuis als de Colleita uit Galicië is een zeer fruitige wijn, vol van mineralen wat frisheid aan de wijn geeft. De wijn heeft in de afdronk zachte tannine, zachte tannine en minerale zijn twee unieke elementen die de wijn perfect maken om te combineren met eten. Ze wordt van de mencíadruif gemaakt.

Chats | De wijn Chats van Château Terre Fauve is een vin naturel. Deze Franse wijn uit de Sud-Ouest is gemaakt door jonge wijnmakers met veel ervaring in grootse wijnhuizen. Natuurwijnen zijn wild en rijk van smaak. Als je deze natuurwijn gelijk proeft na het openen kan het je afschrikken. Open daarom de fles een uur voordat je de wijn gaat drinken zodat de wijn lekker kan ademen. Ze is gemaakt van de négrette, een blauwe druivensoort die veel in Fronton is aangeplant.

Château la Bretonnière | Château la Bretonnière ligt aan de rechteroever in de Bordeauxstreek. In die wijngaarden en in de wijn vind je daarom ook meer merlot druiven. Een Bordeaux op basis van de merlot, de cabernet sauvignon & de malbec, geeft een elegante wijn met zijdezachte tannine en romige smaak vol rijp rood fruit.

Wanneer is de volgende Online Wijnproeverij met kleine flessen wijn?

Op Koningsdag 2021 doen wij weer een Online Wijnproeverij met vier nieuwe, verschillende wijnen! Bestel hier je wijnpakket voor de Wijnproeverij op Koningsdag! We starten met de wijnproeverij om 16h00! Natuurlijk krijg je er suggesties bij voor de lekkerste borrelplanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *