Geplaatst op

Recept voor Duitse pasta met paddenstoelen

Duitse pasta paddenstoelen

Bandnudeln met paddenstoelen

Niet alleen in Italië worden deegwaren zoals pasta gegeten. De Aziatische varianten als bami en mie, maar ook de Turkse manta’s zijn bekend. Dat men in Duitsland ook groot fan is van pasta’s wordt soms vergeten, maar ook in Duitsland worden verschillende soorten pasta gegeten. Spätzle en bandnudeln zijn zeker in het zuiden van Duitsland erg populair. Bandnudeln zijn vergelijkbaar met de Italiaanse tagliatelle.

Voor ons Nederlanders is de Duitse keuken buiten kartoffelsalat en worsten vrijwel onbekend. Dat is heel er jammer! Toch heeft de Duitse keuken heel veel bijzondere smaken te bieden. De Duitse keuken bestaat naast (varkens)vlees, aardappelen en koolsoorten zoals sauerkraut uit paddenstoelen, ui en pastagerechten.

Maak kennis met de Duitse keuken!

Dat de Duitse keuken erg lekker is kunnen we bewijzen met dit recept voor Bandnudeln en paddenstoelen. Bandnudelen zijn de Duitse pastavariant van tagliatelle, die kun je dan ook het beste in de supermarkt kopen. Dit recept is ideaal als je nog een restje witte wijn over hebt, om de saus extra lekker te maken! Bekijk hier alle oplossingen voor als je weleens een restje wijn over hebt!

De ingrediënten voor 2 personen voor Duitse pasta met paddenstoelen

 • 200 gram Bandnudeln (of tagliatelle)
 • 200 gram paddenstoelen (bijvoorbeeld cantharellen of een melange van paddenstoelen)
 • 2 bosuien
 • Klein takje tijm
 • 1 eetlepel boter (gezouten)
 • 5 gram peterselie
 • 50 ml witte wijn, bijvoorbeeld riesling
 • 100 gram crème fraîche
 • Zout, peper en nootmuskaat

Hoe maak je deze Duitse pasta met paddenstoelen klaar?

 1. Halveer grote paddenstoelen en gebruik de kleintjes in z’n geheel. Snijd de bosuien in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Houd het bosuiwit en het groen van de bosui apart van elkaar.
 2. Kook de pasta klaar volgens de verpakking en verhit de boter samen met de paddenstoelen. Bak het in 5 minuten gaar en voeg het wit van de bosui toe samen met de witte wijn. Laat het zeker 3 minuten inkoken.
 3. Voeg de crème fraîche toe en roer door samen met het groen van de bosui. Voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.
 4. Doe de pasta bij de saus, schep om en voeg de peterselie toe. Serveer het op twee mooie borden met een glas spätburgunder.

Wil je nog meer inspiratie voor in je glas en op je bord krijgen? Neem dan een kijkje op onze Instagram. Hier delen we alles over onze wijnen, wijnboeren en wat je er lekker bij kunt eten!