Geplaatst op

Ga je picknicken in het park? Ga voor de Aziatische picknick!

Aziatische picknick

On the go: de lekkerste Aziatische gerechten tijdens de picknick

Zin in een picknick, maar niet in slappe sandwiches en pastasalade? Ga dan voor een Aziatische twist! Van een frisse Vietnamese rijstnoedelsalade tot kruidige Thaise viskoekjes. Al deze gerechten zijn makkelijk om mee te nemen en ook lekker op kamertemperatuur. Wat je ook meeneemt, zorg dat je goede wijnglazen en een wijnkoeler meeneemt om je frisse en lekkere elbling of fruitige johanniter het beste tot z’n recht te laten komen.

Vietnamese rijstnoedelsalade

Grote kans dat de zon rijkelijk schijnt als je gaat picknicken. Dan is een Vietnamese rijstnoedelsalade precies wat je nodig hebt. De dipsaus nuoc cham is zo heerlijk fris, dat je meteen afkoelt. En frisse kruiden zoals koriander en munt helpen ook een handje. Meng gewoon alle ingrediënten voor deze Vietnamese summer rolls, behalve de rijstvellen, door elkaar en klaar ben je. Als je geen garnalen hebt, is de salade ook heerlijk zonder. Heb je toevallig nog pinda’s in huis? Hak die grof, neem in een apart zakje mee en strooi net voor het serveren over de salade. Zo blijven ze lekker knapperig.

Koude noedels: ideaal als avondeten

Sowieso zijn koude noedels een waanzinnig picknickgerecht. Een soort pastasalade, maar dan lekker. Je kunt in principe gewoon jouw favoriete noedelgerecht gebruiken, en dat koud meenemen. Spoel wel altijd de noedels na het koken goed af onder de koude kraan zodat ze niet doorgaren. Doe je warme noedels in een afgesloten bakje, dan zuigen ze alle saus op en gaan ze plakken en worden ze papperig. Zorg überhaupt dat er genoeg saus bij de noedels zit, zodat ze niet plakkerig worden.

Gimbap (Koreaanse sushi)

Een typisch Koreaanse lunch of meeneemsnack is gimbap, de Koreaanse variant van sushi. Je kunt de rollen vullen met wat je maar wil, vaak zitten er verschillende ingrediënten in zodat je in één hap heel veel smaken hebt. Stop de rol dus vol met jouw lievelingsingrediënten of gebruik dit fijne recept van onze favoriete Koreaanse YouTube-ster Maangchi. 

Japanse egg sando

Wie gevoelig is voor esthetiek gaat voor de very Istagrammable Japanse egg sando. Zijdezacht brood – het liefst Japans milk bread of brioche, maar casino mag ook – wordt belegd met eiersalade én een perfect gekookt ei. Als je dat doormidden snijdt, ziet het er prachtig uit. Als looks je niet zo veel kunnen schelen, laat je dat hele ei achterwege en besmeer je jouw boterhammen alleen met Japanse eiersalade.

Thaise viskoekjes

Het lekkerst als ze vers uit het vet komen, maar ook op kamertemperatuur krijgen wij ook geen genoeg van Thaise viskoekjes. Het is ook nog eens perfect finger food en je deelt de koekjes makkelijk uit aan iedereen. Maak de koekjes zo pittig als je zelf wil. De frisse dipsaus maakt het gerecht ook perfect voor tijdens een zwoele zomerdag. 

Nasi goreng

Indonesische nasi goreng is de ideale manier om overgebleven rijst op te maken. Heb je dan weer nasi goreng over? Neem die mee naar de picknick! Op kamertemperatuur is deze publieksfavoriet net zo lekker. Neem de gebakken uitjes en sambal apart mee. Het ei kun je achterwege laten, dat is koud niet zo lekker. 

Bijgerechten

Wil je nog wat extra bijgerechten om te snacken? Neem dan gekookte edamame (sojabonen) met grof zeezout mee, die zijn ook heerlijk koud. Kimchi doet het ook altijd goed, vooral bij vette gerechten.

Wil je nog meer genieten van kleine flessen wijn en eten? Volg ons op Instagram! Op Instagram houden we je op de hoogte over alles van Halfes en geven je inspiratie om nog meer te genieten!

Heb je zin om een kleine fles lekkere wijn te drinken?