Geplaatst op

5 x Wijnweekend weg met de auto

5 x Wijnweekend weg met de auto

Zin in een weekend weg? Ga een wijn weekend weg. Een mini wijnreis met de auto!  Er zijn veel wijngebieden waar je met de auto of camper heen kan. Wij zochten een aantal leuke plekken voor je uit! 

Wijnweekend in Luxemburg

Luxemburg een klein wijnland langs rivier de Moezel. Met zo’n 4 uur rijden vanuit Utrecht sta je al bij Domaine Kox. Geniet van de heerlijke witte, rode en mousserende wijnen van dit prachtige land. In Luxemburg zijn genoeg dingen om te doen, je kan er bijvoorbeeld wandelen langs de wijnvelden. Er zijn speciale wandelroutes bijvoorbeeld de Crémant route. Deze route verbindt de drie leuke kleine dorpjes Wellenstein, Bech-Kleinmacher en Schwebsang). Ook Remich in Luxemburg is het bezoeken waard. In Remich kan je op een leuke manier kennis maken met wijn, ze hebben er namelijk een wijngrot, Les Caves St Martin. Je kunt hier wijnen proeven en eten. 

Wijnweekend in Duitsland

Rheinhessen 

Ga op bezoek bij Sina! Weingut Mertz ligt op zo’n 4 uur rijden van Utrecht en is echt het bezoeken waard.  Het wijnhuis van Sina ligt in Rheinhessen, Rheinhessen is het grootste wijngebied van Duitsland. Je vindt hier wijnen van riesling, spätburgunder, müller-thurgau en silvaner. 

De Mossel

Op zo’n 4 uur rijden van Utrecht bevindt zich wijngebied de Mossel. Slaap in een van de wijnhotels en bezoek vele wijnhuizen. Het is een prachtig gebied om te wandelen door de wijnvelden en je kan er heerlijk wijnproeven en eten. Slaap bijvoorbeeld in Zeltinger bij Gasthaus des Rieslings. Dit hotel ligt tussen de vele wijnhuizen en op zo’n 100 meter wandelen van de oevers van de Moezel. 

Wijnweekend weg in Frankrijk

Champangne

De Champagnestreek ligt op zo’n 5 uur rijden in zuidelijke richt van Utrecht. Naast alleen het proeven van vele champagnes zijn ook de dorpen en stadjes in dit gebied het bezoeken waard. Ga bijvoorbeeld naar Reims, Reims staat bekend om zijn kathedraal. Ook het charmante stadje Empernay de hoofdstad van de Champagnestreek is een bezoek waard. In Empernay bevindt zich de ‘Avenue de Champagne’, een straat met vele bekende wijnhuizen. 

Bij grote wijnhuizen kan je vaak terecht zonder afspraak, heb je een favoriete champagne van een klein wijnhuis? Maak dan even een afspraak. In de champagne zijn 5 verschillende routes met meer dan 600km aan mogelijke routes. Het rijden van deze routes is fantastisch, er zijn vele wijnhuizen onderweg waar je kan stoppen voor een proeverij, maar ook is het landschap waar je doorheen rijdt prachtig.

De Elzas 

‘Route des Vins’ door de Elzas. Vanuit Utrecht bevindt de Elzas zich op zo’n 6 à 7 uur rijden. Ben je op doorreis vanuit Duitsland, dan ben je vanuit wijngebied Pfalz zo in de Elzas. 

De wijnroute door de Elzas is zo’n 180 km. Deze route is leuk en prachtig om te rijden, je kan er meerdere dagen over doen en telkens in een ander dorpje overnachten.

De Elzas, wat pas sinds de tweede wereldoorlog bij Frankrijk hoort, staat bekend om zijn bijzondere architectuur, gastronomie en natuurlijk de schattige dorpjes rondom de wijngaarden, waar je de lekkerste wijnen kunt krijgen. 

 Kortom leuk voor een wijnweekend weg. 

 

 

Wil je nog meer weten over wijnstreken? Volg ons op Instagram! Op Instagram houden we je op de hoogte over alles van Halfes en geven je inspiratie om nog meer te genieten!