Geplaatst op

2x: een fles witte wijn heel snel koud

2 goede manieren om een fles witte wijn of rosé snel te koelen

Iedereen wil natuurlijk genieten van een koele fles witte wijn of rosé. Maar wat als je fles wit of rosé niet koud (genoeg) is als je wil gaan borrelen? Een fles wijn in de koelkast doet er makkelijk 2 uur over om te koelen. Wij delen de twee beste tips om je flessen wijn heel snel koud te krijgen. Een fles wijn in de vriezer is nooit een goed idee. Maar hoe krijg je een fles witte wijn of rosé heel snel koud? Wij hebben de beste tips om een lekkere fles witte wijn heel snel koud te krijgen.

IJsklonten in een bak met water

Tijd: 15 minuten

Het snelst is om een fles witte wijn of rosé te koelen met ijsklonten. Doe de fles of flessen in een grote bak of emmer. Voeg daar een flink aantal ijsklonten aan toe. Thuis kan je die uit de diepvries halen, maar in het park bij de supermarkt. Zitten ze erin? Perfect! Giet er dan voldoende koud water overheen zodat de ijsklonten drijven. Zo zijn de flessen wijn helemaal omhuld met water van nul graden. Zo worden de moleculen van de wijn niet veranderd. Dit gebeurt wel als je de wijn in de diepvries zou doen.

Bonustip: voeg (veel) zout toe aan het koude water. Om een heel lang scheikundig verhaal kort te maken: het werkt écht!

 

Een ijszak voor wijn

Tijd: 15 minuten

Vacuvin heeft een heel praktisch koelelement voor flessen wijn. Deze moet je wel in de diepvries bewaren. Maar dan is ze ook echt perfect om een fles wijn snel te koelen.

Zet je fles wijn nooit in de volle zon

Het is heel belangrijk om een fles wijn nooit in de volle zon te zetten. Licht en wijn zijn vijanden van elkaar. Door het (warme) zonlicht veranderen de moleculen in de wijn. Daarom zit wijn ook altijd in een groene of bruine fles. Door het veranderen van de moleculen wordt de wijn er niet beter op.

Maak wijncocktails

Wijncocktails zijn niet alleen heel erg lekker. Er zit ook minder alcohol in. Perfect voor als je in het zonnetje wil genieten van iets lekkers. Fanta, cola en ijsklontjes zorgen ervoor dat de wijn extra koel is. Lees alles over de lekkerste wijncocktails in ons blog. Hier staan ook alle recepten voor een lekkere Tinto de Verano of Ginger Riesling.

Koel rode wijn ook!

Rode wijn moet je vaak ook koelen. Dit komt omdat de temperatuur waarop je rode wijn (vaak 18 graden), niet de temperatuur van de omgeving is. Een halfuur in de koelkast is dan ook perfect. In Spanje, Portugal en Frankrijk is het heel populair om lichte rode wijnen goed gekoeld te drinken. Lees hier ons blog daarover voor meer tips!

Wil je nog meer genieten van kleine flessen wijn en eten? Volg ons op Facebook of op Instagram! Op Instagram houden we je op de hoogte over alles van Halfes en geven je inspiratie om nog meer te genieten!

Ben je op zoek naar lekkere witte wijnen voor in de zomer?