Geplaatst op

Recept voor de Ginger Riesling wijncocktail voor Aziatisch eten

Wijncocktail ginger riesling

Wijncocktail: de Ginger Riesling

wijncocktail ginger riesling

Gember met witte wijn is een goede combinatie. De beste wijn die past bij gember is witte wijn gemaakt van de riesling. Deze wijncocktail is perfect als dorstlesser bij een Aziatisch gerecht. De milde maar duidelijke smaken in de riesling past goed bij de strenge smaak van gember.

Niet alleen wanneer het op wijn- & spijsgebied aankomt, maar ook als witte wijncocktail passen de riesling en gember goed bij elkaar. Het is een lichte maar pittige witte wijncocktail die je goed kunt drinken bij Aziatische gerechten. Dé ideale zomerse wijncocktail voor bij een heerlijke Koreaanse kimchi. Deze wijncocktail serveer je in longdrinkglazen en bestaat uit gelijke delen wijn en ginger ale.

Ingrediënten voor een glas Ginger Riesling

  • 50ml riesling, zoals onze Mertz Riesling
  • 50ml ginger ale
  • sap van een kwart limoen
  • 2 ijsklontjes

Wijncocktail ginger riesling

Hoe maak je de Ginger Riesling klaar?

  1. Schenk eerst de riesling in een mooi glas en voeg hier de ginger ale aan toe.
  2. Snijd de limoen in en knijp het sap uit over de drank.
  3. Garneer de limoen op de rand van het glas.
  4. Doe als laatste de 2 ijsklontjes per glas erbij. Serveer deze heerlijke cocktail bij een mooie apéro met heerlijke Aziatische snacks!

Ben je op zoek naar meer lekkere wijncocktails?

We hebben een uitgebreid blog geschreven over heel veel verschillende wijncocktails! Bekijk hier de lekkerste wijncocktails voor in de zomer op het terras en de recepten die erbij horen! Of bekijk hier onze Instagram met de lekkerste wijninspiratie voor elk moment!