Geplaatst op

Recept voor de lekkere Mimosa Verde wijncocktail uit Portugal

Wijncocktail Mimosa Verde

Wijncocktail Mimosa Verde

Wijncocktail Mimosa VerdeDe mimosa is een bekende wijncocktail. Zeker bij een ontbijtje op bed of bij een brunch is deze combinatie van mousserende wijn en sinaasappelsap erg populair. De mimosa is de ideale wijncocktail voor een ontbijt op bed bij Moederdag. Dus verras je moeder zeker met deze Mimosa Verde!

Voor deze wijncocktail wordt sinaasappelsap gecombineerd met een mousserende wijn zorgt voor een licht alcoholische cocktail die perfect gedronken kan worden bij een brunch of een romantisch ontbijt. De mimosa wordt altijd met een mousserende wijn gemaakt. Bijvoorbeeld met champagne, cava of prosecco. Heb je zin in een glas bubbels? Hier hebben wij al onze kleine flessen bubbels staan!

Een goede vinho verde biedt ook uitkomst, sommige vinho verdes zijn namelijk licht mousserend en zijn daardoor uitstekend om samen met sinaasappelsap te mixen tot een mimosa. Vinho verde komt van uit de Portugese wijnstreek Minho in het noorden van Portugal. Het beste serveer je de Mimosa Verde in een champagneglas dat vooraf een halfuur in de vriezer heeft gestaan.

Ingrediënten voor een karaf Mimosa Verde

  • 375ml vinho verde zoals de Mafesousa
  • 375ml sinaasappelsap
  • per glas: twee muntblaadjes

Hoe maak je de Mimosa Verde klaar?

Schenk eerst het sinaasappelsap in de karaf en voeg als laatste de vinho verde toe. Het kleine belletje in de vinho verde blijft dan het beste. Schenk in elk glas een mooie hoeveelheid Mimosa en top het glas af met twee muntblaadjes. De perfecte glazen voor een Mimosa Verde zijn champagneglazen of coupes. 

Ben je op zoek naar meer lekkere wijncocktails?

We hebben een uitgebreid blog geschreven over heel veel verschillende wijncocktails! Bekijk hier de lekkerste wijncocktails voor in de zomer op het terras en de recepten die erbij horen! Of bekijk onze Instagram voor meer inspiratie!

Wij verkopen kleine flessen wijn online via onze webwinkel