Geplaatst op

Recept voor de originele wijncocktail met rosé: de Rojito

Rojito: de wijncocktail met rosé

De Rojito is een wijncocktail die gebaseerd is op de bekende Cubaanse rumcocktail de Mojito. De cocktail werd bekend doordat de bekende schrijver Ernest Hemingway de Mojito graag dronk. Tot de cocktailtrend echt naar Nederland kwam was het de populairste cocktail van ons land. Waar de Mojito met witte rum wordt gemaakt, wordt de Rojito gemaakt met rosé, in plaats van rum.

Je maakt de Rojito op dezelfde manier als de Mojito, alleen wordt de rum dus vervangen door de rosé. Ideaal als je een andere variant wilt drinken of als je zin hebt in een roze cocktail! Het lekkerste wordt de Rojito als je suikerstroop gebruikt, maar gewone (riet)suiker volstaat ook. Omdat het recept uitgebreider is, kun je de Rojito het beste per glas maken.

Ingrediënten voor een glas Rojito

  • 75ml rosé zoals onze Impératrice Eugénie
  • sap van een halve limoen
  • 15ml suikerstroop/2 theelepels (riet)suiker
  • 5 blaadjes munt
  • 100ml koolzuurhoudend water/Spa Rood
  • vier ijsklontjes

Hoe maak je de Rojito klaar?

Wat moet je doen? Crush de suiker of de suikerstroop samen met de blaadjes munt. Als dit samen vermengd is, doe je het limoensap erbij. Nadat dit goed gemengd is, kan de rosé erbij, gevolgd door de ijsblokjes. Top het drankje af met het koolzuurhoudend water en roer het door.

Ben je op zoek naar meer lekkere wijncocktails?

We hebben een uitgebreid blog geschreven over heel veel verschillende wijncocktails! Bekijk hier de lekkerste wijncocktails voor in de zomer op het terras en de recepten die erbij horen! 

Wil je nog meer genieten van kleine flessen wijn en eten? Volg ons op Instagram! Op Instagram houden we je op de hoogte over alles van Halfes en geven je inspiratie om nog meer te genieten!

Ben je op zoek naar kleine flessen wijn? Wij verkopen de lekkerste halve flessen wijn!