Geplaatst op

Uruguayaanse wijncocktail: Medio y Medio

Uruguayaanse wijncocktail: Medio y Medio

Deze frisse Uruguayaanse cocktail kennen we niet in Europa, maar is zeker in de badplaats Punta del Este een geliefde wijncocktail. Uruguay is een onbekend land, zeker op wijngebied. Maar het land maakt veel kwalitatief zeer goede wijnen, vooral van de tannatdruif. Ze wordt vooral als aperitief gedronken, maar deze wijncocktail past ook bij veel desserts. Deze Uruguayaanse aperitief wordt gemaakt door twee gelijke delen droge witte wijn en een mousserende wijn met elkaar te combineren. Voor witte wijnen in Uruguay gebruiken ze vooral de sauvignon blanc en de viognier. Twee druiven met milde zuren en sterke aroma’s. Dat gecombineerd met een mooie mousserende wijn is een perfecte combinatie voor een frisse zomercocktail.

Welke ingrediënten heb je nodig voor de Medio y Medio?

  • 40ml mousserende wijn
  • 40ml droge witte wijn

Hoe maak je een Medio y Medio klaar?

Ingrediënten voor een glas Medio y Medio van 80ml: schenk 40ml ijskoude sauvignon blanc zoals onze Tendem en 40ml ijskoude mousserende wijn, bijvoorbeeld ons Prinsje van Holset. Schenk eerst de droge witte wijn in gevolgd door de mousserende wijn en serveer deze wine cocktail in een witte wijnglas of een champagneglas.

Ben je op zoek naar meer lekkere wijncocktails?

We hebben een uitgebreid blog geschreven over heel veel verschillende wijncocktails! Bekijk hier de lekkerste wijncocktails voor in de zomer op het terras en de recepten die erbij horen! Of bekijk hier onze Instagram met de lekkerste wijninspiratie voor elk moment!