Geplaatst op

Hoe maak je zelf pasta?

Zelf pasta maken, hoe doe je dat?

Het belangrijkste bij zelf pasta maken is de juiste middelen, hoe beter het gereedschap hoe beter de pasta. Pasta kan je absoluut van gewone tarwebloem maken, dit kunnen we niet ontkennen. Maar er zijn betere soorten. Meestal wordt durum meel gebruikt om pasta van te maken, dit is een harde tarwe een geeft een grovere structuur. De meeste supermarkten verkopen van het merk ‘De Cecco’: Semola di grano duro rimacinata. Gewoon in het Nederlands ‘opnieuw gemalen’ durumtarwe griesmeel. Hier mee wordt je pasta nog beter en lekkerder.

Met het volgende recept kan je vele soorten pasta varianten maken. Voor recept ideeën bekijk het blog met wijn & spijs met pasta.

Benodigdheden per persoon

  • 100 gr bloem
  • 1 Ei
  • 10 ml olijfolie 
  • Snuf zout 

Gereedschap benodigdheden voor pasta maken

  • Schoon aanrecht
  • Deegroller (een wijnfles werkt ook heel goed) 
  • Snijplank
  • Mes
  • Pan om de pasta in te koken

zelf pasta maken

  1.  Om te beginnen zorg voor een schoon aanrecht of groot schoon werkblad. Strooi een berg bloem op het blad en maak hier een kuiltje in. Doe de eieren, iets zout en een scheutje olijfolie in dit kuiltje van de bloem. Beetje bij beetje kneed je van buiten naar binnen, de bloem naar de eieren toe. Belangrijk dat je 10 minuten stevig blijft kneedde. Heerlijk om even je energie in kwijt te kunnen!! 
  2. Het deeg is klaar wanneer je het uit elkaar trekt en het elastisch aanvoelt, het rekt dan namelijk een beetje mee. Kneed het tot een bol en laat het deeg eerst een half uurtje rusten in de koelkast. zelf pasta maken
  3.  De volgende stap is het uitrollen van het deeg. Als je geen pastamachine hebt moet je heel hard rollen. Het deeg is namelijk heel dun het lekkerst. Zorg dat je tussendoor genoeg extra bloem strooit om plakken te voorkomen. 
  4.  Als je een lange dunne plak hebt kun je vervolgens dunne pasta slierten gaan snijden, op de gewenst maat. Hang vervolgens de pasta te drogen over een rekje of schaal. 
  5. Kook de pasta, het aantal minuten hangt af van de dikte van de pasta. Hoe harder jij gerold hebt hoe sneller de pasta klaar is. Proef voor de zekerheid na 5 minuten hoe gaar je pasta is. 

Zoek je meer inspiratie voor op je bord?

We hebben een blog geschreven over pasta & wijn en meer kookinspiratie vind je op onze Instagram, waar de lekkerste foto’s delen van het heerlijkste eten. Maar we delen er ook alles over onze wijnboeren en andere belangrijke informatie over wijn! Of geniet van onze heerlijke kleine flessen Italiaanse wijnen!