Geplaatst op

Thuis op de bank: 5 Netflixseries over wijn

witte wijn galicië treixadura

5 Netflixseries over wijn 

Op Netflix staat natuurlijk bekend als het beste tijdverdrijf voor in de avond op de bank met een goed glas wijn. Altijd al heeft Netflix goede documentaires gehad over eten en wijn. Hier vind je de lijst met de vijf beste Netflixdocumentaires die over wijn en alcohol gaan.

Uncorked

Uncorked NetflixUncorked is het vervolg van de Netflixdocumentaire Somm, die gaat over vier vooraanstaande sommeliers gevolgd in hun aanloop naar de belangrijkste sommeliersexamen Master Sommelier. Dit examen staat bekend als één van de examen met het laagste slagingspercentage. In Uncorked worden zeer exclusieve wijnen geopend en geproefd door kenners.

Welke wijn drink je erbij? Een interessante documentaire van Netflix. De docu gaat over zeer exclusieve wijnen, dus daar kan alleen maar een exclusieve wijn bij. Wij adviseren de natuurwijn de Chats van Château Terre Fauve.

Sourgrapes

Sourgrapes Netflix

De Netflixfilm Sourgrapes gaat over een waargebeurd verhaal van fraude met extreem dure flessen wijn. De bekende Indonesische wijnhandelaar Rudy Kurniawan die in Amerika woont en werkt. Kurniawan is een geliefde wijnhandelaar en is bij veel wijnveilingen aanwezig. Hij werd erg gewaardeerd door collega’s en anderen in het wijnvak. Totdat hij op veilingen meer exclusieve wijnen verkocht van bepaalde jaargangen. Hij werd ontmaskerd, ontkende de fraude en is uiteindelijk gearresteerd. In 2012 werd hij veroordeeld voor deze fraude.

Welke wijn drink je erbij? Ook deze film is intens en daar drinken we uiteraard een intense rode wijn bij. Bijvoorbeeld deze Luxemburgse rode wijn van de saint laurentdruif

Rotten – reign of terroir (S02 E02)

Dat de wijn op het label niet altijd de wijn in de fles is komt vaker voor. Sourgrapes laat goed de wereld van de extreem dure wijnen zien en hoe daar gefraudeerd kan worden. Echter komt wijnfraude ook bij de goedkopere wijnen voor. In Zuid-Frankrijk doen wijnmakers er alles aan om zo goedkoop mogelijk een fles wijn te maken om zo goedkoper te kunnen zijn dan de concurrentie.

 

Prohibition

Prohibition Netflix

Dit is voor fervente wijnliefhebbers niet de leukste documentaire. Deze Amerikaanse docu gaat over de drooglegging in de jaren twintig van de vorige eeuw. In de Verenigde Staten was er onder de bevolking een groot drankprobleem. Dit leidde tot inefficiëntie in het land. Als oplossing hierop ging de Amerikaanse overheid over op een drastisch besluit: er mocht geen alcohol meer geschonken worden in de Verenigde Staten. Deze Amerikaanse drooglegging heeft uiteindelijk geleid tot een bloei van de maffia in New York.

 

The truth about alcohol

The truth about alcohol Netflix

Ook deze documentaire is niet de leukste documentaire voor wijnliefhebbers. Deze van oorsprong Engelse BBC-documentaire gaat in op de gevolgen van alcohol op het menselijk lichaam. De Britse Javid Abdelmoneim doet onderzoek naar de invloed van alcohol op jonge mensen en welke alcohol het slechtste is voor je lichaam.

Wat drinken we erbij? Wellicht ben je nu helemaal van de wijn af. Dat kan. Mocht dit het geval zijn: dan adviseren wij een groot glas water. Eventueel aanvullen met een schijfje citroen.

 

Zoek je de lekkerste kleine flessen wijn om van te genieten bij een goede Netflixserie?