Waarom kleine flessen wijn?

Zoveel mogelijk mensen laten genieten van goede wijn, zo min mogelijk verspillen – is ons doel. Daarom leveren wij kleine flessen wijn van 375ml. Het is namelijk zonde dat we wijn weggooien. 30% van het eten en drinken wordt weggegooid. Heel jammer, want het houdt ook in dat je 30% geld en werk van de wijnboer weggooit. Het idee dat ooit in een studentenkamer ontstond was ruim een halfjaar later werkelijkheid: veel dozen wijn stonden er er gestationeerd bij wijze van opslag. We merkten dat steeds meer mensen een kleine fles wijn prima vinden voor doordeweeks, bij een goed diner of bij wijze van wijnproeverij.

Met ups én downs groeide Halfes. Waar eerst weleens lacherig werd gedaan ‘iedereen drinkt toch wel een fles op’, kwam daar verandering. Zeker in 2020, toen de wereld op z’n kopt stond en wij de eerste waren op 20 maart met een online wijnproeverij. Maar eerlijk is eerlijk, dat brak ons een beetje: er waren teveel klanten en veel transportproblemen.

Unieke halve flessen wijn

Al onze wijnen importeren we zelf. Hierdoor kunnen we zelf onze wijnboeren en hun lekkerste wijnen selecteren. We importeren wijnen van onafhankelijke wijnboeren die duurzaam werken. Voor ons is het van belang dat we een eerlijke prijs betalen en waar we kunnen ook hun kunnen helpen. Doordat we onze wijnen direct bij hen inkopen is het ook goedkoper voor de consument.

Onze wijnen komen uit Portugal, Hongarije, Frankrijk, Spanje, Nederland, Duitsland, Luxemburg en Italië.

We vinden het belangrijk dat wijnboeren hun eigen keuzes maken. Onze wijnboeren maken wijnen die passen typisch zijn voor de regio, maar ook zeker hun eigen draai eraan geven. Jonge wijnboeren vinden we leuk, zodat we samen kunnen groeien. Jonge wijnboeren zijn vaak de nieuwe generatie van de familie die het familiehuis en bijbehorende wijngaarden mogen uitbaten. Zij hebben het gekregen en maken het klaar voor de volgende generatie. Dit rentmeesterschap is een mooi aspect van de ambacht.

Slowine Coalition

We zijn heel blij dat we deel mogen uitmaken van Slowine. Zij staan net zoals wij voor wijnen die ‘good, clean & fair’ worden gemaakt. Niet alleen voor de natuur, maar juist ook voor de mensen die bij hen werken.

Wijnen voor de horeca & wijnwinkels

Wil je onze kleine flessen als grote fles wijn hebben? Dat kan! Die kan je namelijk in de wijnbars, restaurants en winkels vinden met wie we samenwerken.

Wijnproeverijen & wijnfestivals

Door de online wijnproeverijen merkten we dat mensen de verhalen achter wijnen heel leuk vinden. Daarom geven we graag wijnproeverijen, bijvoorbeeld als vrijmibo. Ook vinden we wijnfestivals heel erg leuk! We vinden het altijd heel erg leuk om je veel over onze wijnen te vertellen. Hier zie je op welke wijnfestivals we staan en hier is meer informatie over onze wijnproeverijen.

Wil je onze kleine flessen wijn proeven? Dit zijn onze populairste pakketten met halve flessen wijn: