Geplaatst op

Wijn is niet veganistisch!

Wijn is niet veganistisch! Alle wijn is van nature troebel. Witte wijn kan gemakkelijker worden gefilterd dan rode wijn. Bij de meeste witte wijnen volstaat een enkel filter. Bij rode wijnen is dit echter wat moeilijker vanwege de tannines.

Wanneer rode wijn ‘klaar’ is om in flessen te worden gedaan is wijn troebel, net zoals troebel appelsap. Om dit te ‘klaren’, zoals dat in de wijnindustrie heeft, gebruiken wijnboeren eiwitten of gelatine.  Er kunnen dus dierlijke producten in wijn verwerkt zitten!

Tegenwoordig bestaan er andere manieren om wijn te klaren. Zoals bij onze Noemus, daar wordt in plaats van eiwit of gelatine een mengsel van verschillende soorten klei gebruikt om de wijn te klaren. Hierdoor is hij vegan!

Weetje: in gebieden waar veel rode wijn wordt gemaakt wordt er veel met eigeel gekookt en gebakken omdat ze deze over hebben! Een voorbeeld hiervan zijn de canalĂ©’s!