Wijnhuis Quinta de Sant’Ana
Het Portugese wijnhuis Quinta de Sant’Ana, ligt in het idyllische Mafra, en ligt op slechts 30 minuten rijden ten noorden van Lissabon. Het biologische wijnhuis wordt gerund door James Frost en António Maçanita, die op kalkrijke kleigrond bijzondere biologische wijnen maken. Bij hen staat kwaliteit boven kwantiteit. António’s originele en soms gedurfde werkwijze zorgt voor wijnen die zowel traditioneel als verrassend vernieuwend zijn voor Portugal. De wijnen zijn niet alleen uitstekend; ook het landgoed en de omgeving zijn een lust voor het oog. De wijngaarden liggen dicht bij de Atlantische Oceaan. Dit biedt de ideale omstandigheden voor de productie van verfijnde en frisse wijnen met een uitgesproken karakter.
De invloed van het maritieme klimaat en de kalkrijke bodem zorgen voor complexe wijnen met een perfecte balans tussen fruitige aroma’s en frisse zuren. Van robuuste rode wijnen tot verfrissende witte wijnen, elke fles belichaamt de passie van de familie en het unieke karakter van de regio. Sinds zijn 24ste is de Portugese wijnmaker António Maçanita de wijnmaker met wie James en Ana Frost hun wijnen maken. Met hun gezamenlijke visie om Portugese topwijnen te maken gingen ze aan de slag. James wist niets van het maken van wijn. Hij komt uit het Verenigd Koninkrijk en Ana, zijn vrouw, is van origine Duitse. Haar ouders kochten het landgoed in 1969 en woonden er tot in 1974. Na de Anjerrevolutie ontvluchten zij het land. Om te kijken wat de huidige staat was reed James in 1992 vanuit Osnabrück naar Lissabon. Hij vertrok nooit meer en samen begonnen ze aan hun leven onder de zon.
Biologische Portugese wijnen uit Lissabon van Quinta de Sant’Ana
Ze bieden niet alleen uitstekende wijnen, maar ook een bijzondere wijnervaring voor wijnliefhebbers net buiten Lissabon. Omringd door schilderachtige wijngaarden en historische gebouwen, is het domein een prachtige plek om te verkennen. Of u nu een rondleiding wilt maken door de wijngaard, meer wilt leren over hun duurzame wijnbouw, of simpelweg wilt genieten van een wijnproeverij, er is voor iedere wijnliefhebber iets te ontdekken.
“Louise, de salesmanager van Quinta de Sant’Ana, ken ik al uit 2022. De eerste internationale wijnbeurs die tijdens de pandemie door mocht gaan. Hoe exact, dat weet ik niet meer, maar ik proefde hun wijnen en hoorde het charmante verhaal. Ik vond het legendarisch mooi. Toen waren we geen passende partners en zat er (nog) geen samenwerking in. Maar door onze focus op kwalitatieve Portugese en Franse wijnen gecombineerd met een wijnreis naar Lissabon kwam een samenwerking toch weer in beeld. Als je 2 jaar later ontvangen wordt met fantastisch eten, heerlijke wijnen en een geweldig uitzicht, dan sta je te popelen om hun biologische Portugese wijnen zo snel mogelijk naar Nederland te halen.” – Jasper Smit
Wijnmakers António Moita Maçanita & James Frost
Wijnstreek Mafra, Lisboa (Lissabon)
Wijnbouw biologisch
Branco 2023
Druiven fernão pires & arinto
Geur bloemen, citrus & steenvruchten
Smaak bloemen, steenvruchten & citrus
Formaat 750ml
Serveren 8 tot 10 graden Celsius
Riesling Mafra 2023
Druiven riesling
Geur grapefruit, limoen & peer
Smaak grapefruit, limoen & peer
Formaat 750ml
Serveren 8 tot 10 graden Celsius
Arinto Mafra 2023
Druiven arinto
Geur citroen, kruidnagel & kweepeer
Smaak citrus, kruidnagel & kweepeer
Formaat 750ml
Serveren 8 tot 10 graden Celsius
Tinto Mafra 2023
Druiven touriga nacional, aragonez & merlot
Geur bosvruchten, eucalyptus & munt
Smaak bosvruchten, eucalyptus & munt
Formaat 750ml
Serveren 15 tot 108graden Celsius
Tourgia Nacional 2018
Druiven touriga nacional
Geur rood fruit, cassis & cacao
Smaak cassis, bloemen & cacao
Formaat 750ml
Serveren 17 tot 19 graden Celsius
Ramisco Quinta de Sant’Ana NV
Druiven ramisco
Geur rood fruit, kruiden & umami
Smaak rood fruit, kruiden & umami
Formaat 750ml
Serveren 17 tot 19 graden Celsius