Geplaatst op

Het recept voor KFC = Korean Fried Cauliflower

KFC bloemkool

Het recept voor Korean Fried Cauliflower, de geweldige vegan snack met bloemkool!

KFC staat niet voor de fastfoodketen, maar voor Koreaanse gefrituurde bloemkool. Niet alleen kun je deze fantastische snack inzetten als borrelhapje, maar ze kan ook perfect naast een kommetje witte rijst. Dan is ze niet alleen de vegan variant van vlees, maar ze is ook groente! Kijk hier voor nog meer vegan Aziatische gerechten! Je krijgt haar zo perfect lekker doordat je de bloemkool paneert en frituurt waarna je haar in de heerlijke zoutzure saus dompelt.

Welke wijn drink je bij KFC?

Het is natuurlijk een echt Koreaans gerecht! En net zoals andere gerechten uit de Aziatische keuken passen ook de smaken uit de Koreaanse keuken perfect bij een wijn van de rieslingdruif. De riesling is de meest aangeplante druif in Duitsland. Een Duitse riesling is dan een logische stap, zoals de Mertz Riesling. Maar we kunnen ook even verder kijken, bijvoorbeeld naar de stamvader van de riesling, de elbling. Van de elbling hebben wij een Luxemburgse witte wijn, de Domaine Kox Rhäifrensch.

Als we nog verder gaan kijken we juist naar de zoon van de riesling, de johanniter. De johanniter is een belangrijke druif voor Nederlandse witte wijnen. De Ludique Johanniter uit Gelderland is een perfect voorbeeld!

Welke ingrediënten heb je nodig voor Koreaanse bloemkool?

Dit recept is voor 2 personen of als borrelhapje

Voor de bloemkool

 • 1 kleine bloemkool
 • 3 eetlepels bloem
 • 200ml water (kan ook Spa Rood zijn > zorgt voor een luchtiger beslag)
 • Snufje zout
 • 5 eetlepels broodkruim of panko (Japans broodkruim). Dit maakt het gerecht luchtiger
 • Een pan met een laag olie van 2cm

De Koreaanse saus

 • 1 eetlepel Gochujang (Koreaanse chilipasta), haal je bij de Aziatische Toko
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepel bruine suiker/agave siroop/honing
 • 1 eetlepel rijstazijn
 • 1 bosui, flinterdun gesneden
 • 2 eetlepels sesamzaadjes (optioneel)

Hoe maak je sticky Korean cauliflower klaar?

 1. Doe alle ingrediënten voor de beslagmix bij elkaar en roer zodat er geen klontjes meer zijn. Doe ook alle ingrediënten van de saus bij elkaar. Haal uit de bloemkool kleine roosjes van maximaal 2 cm x 2 cm en doe deze in gedeelten in het beslag.
 2. Zet de pan met olie aan en wacht een minuut of vier zodat de olie goed heet kan worden. Na de eerste lading uit het beslag te halen doe je deze in de olie. Wacht totdat alle zijkanten van de bloemkoolroosjes goudbruin zijn.
 3. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en herhaal het proces totdat alle bloemkool op is.
 4. Doe de bloemkool (eventueel in delen) door de saus heen.
 5. Haal ze na de saus door de sesamzaadjes voor extra smaak en hiermee maak je ze ook extra krokant. Doe er uiteindelijk dungesneden ringetjes bosui overheen.

Wat serveer je bij de KFC?

Je kunt de KFC perfect los serveren als borrelhap bij de apéro. Maar ze is ook perfect in te zetten bij het avondeten. Serveer dan een paar stukjes bloemkool bij witte rijst. Serveer het met wat flinterdunne schijfjes komkommer.

Wil je nog meer genieten van kleine flessen wijn en eten? Volg ons op Instagram! Op Instagram houden we je op de hoogte over alles van Halfes en geven je inspiratie om nog meer te genieten!

Heb je zin in een goed glas wijn? Bij ons koop je de lekkerste kleine flessen wijn!