Geplaatst op

4 tips voor het geven van een wijnproeverij!

gekoelde rode wijn terras

Hoe geef je zelf een wijnproeverij voor vrienden? Wij geven je 4 tips voor de beste wijnproeverij!

Zelf een wijnproeverij geven is heel erg leuk! Tijdens het proeven van wijn kom je er namelijk achter welke smaken er allemaal in een wijn zitten en welke wijn je het lekkerste vindt. Want ben je nu meer fan van rode wijn of witte wijn en welke witte druiven vind je het lekkerst? Het kan zomaar zijn dat het juist niet de sauvignon blanc of de chardonnaydruif is.

Hoe geef je zelf een wijnproeverij?

Zelf een wijnproeverij geven is niet alleen heel erg leuk, maar is ook erg leerzaam! Want je gaat tijdens de wijnproeverij heel veel kennis opdoen. Qua presentatie van de wijnproeverij zijn er verschillende optie.

Je kan er namelijk voor kiezen om zelf de wijnproeverij te voorzien van informatie over de wijnen die er gedronken worden! Het is leerzaam als je met jouw opgedane kennis anderen dingen kan laten leren. Je kan ook iedereen een eigen wijn laten meebrengen en die laten presenteren. Maar je kunt altijd een sommelier of vinoloog inhuren om de wijnproeverij te begeleiden. Wij helpen je daar graag bij om jouw wijnproeverij super te maken!

Hoeveel wijnen moet je proeven?

Dit is natuurlijk een hele moeilijke vraag. Maar ons advies: probeer tussen de 5 en 8 wijnen te blijven. Na een paar wijnen (zeker als je volle glazen schenkt) proef je niet alles meer. Dat is zonde van de laatste wijnen. Zeker als je niet dronken wil worden moet je gaan uitkijken wat handig is. Wil je bijvoorbeeld met z’n vieren een wijnproeverij doen van 6 flessen? Probeer dan onze Proeverijbox!

Het thema van de wijnen bij de wijnproeverij

Het thema van de proeverij is erg belangrijk! Want ga je bijvoorbeeld voor een land zoals Spanje of Italië? Of ga je juist voor alleen maar witte wijnen om te kijken of je de riesling, de chardonnay of de falanghinadruif voor Italiaanse witte wijn gaat? Maar je kan ook compleet anders een wijnproeverij invullen. Denk bijvoorbeeld aan een proeverij van allemaal Bordeauxwijnen van grote wijnhuizen uit hetzelfde jaar (een horizontale wijnproeverij), maar je kunt ook gaan voor een wijnproeverij van dezelfde wijn van hetzelfde wijnhuis maar dan uit verschillende jaren.

Welk thema je ook kies voor een wijnproeverij, op alle verschillende manieren ga je verschillende smaken ontdekken! En dat is het leuke van een wijnproeverij. Iedereen heeft een andere smaak en dat zorgt ervoor dat er voor iedereen iets lekkers tussen zit!

Welke hapjes en tapas en borrelplank maak je voor je wijnproeverij?

Wanneer er heel lekkere wijnen gedronken gaan worden moet je er natuurlijk ook heel lekker bij gaan eten! Eten zorgt er niet alleen voor dat je minder snel dronken wordt, maar het is juist heel goed voor het proeven van de wijnen!

Wil je nog meer genieten van kleine flessen wijn en eten? Volg ons op Instagram! Op Instagram houden we je op de hoogte over alles van Halfes en geven je inspiratie om nog meer te genieten!

Heb je zin in een kleine flessen wijn voor bij je wijnproeverij?