Geplaatst op

Een Italiaanse klassieker: linguine e limone met garnalen

Linguine e Limone met garnalen

Recept voor linguine e limone met garnalen

Iedereen is dol op pasta met zeevruchten! Citroen wordt in Zuid-Italië vaker in gerechten verwerkt en geeft elk gerecht een heel fris karakter! Zeker met het zilte van de garnalen heb je een perfect gerecht voor een mooie zomeravond. Dat er misschien wat weinig groente in deze pasta zit kun je perfect oplossen door vooraf te starten met een schaal met anti pasti (Italiaanse borrelplank) met gegrilde groentes!

Welke wijn drink je bij linguine e limone?

Bij deze Italiaanse klassieker kun je het beste een frisse Italiaanse witte wijn drinken. Onze Luna Turchese uit Campania is hiervoor een geschikte wijn! Ze heeft namelijk niet alleen maar het frisse karakter, maar ook een mooie ziltige toon die perfect samengaat met de garnalen.

Ingrediënten voor 2 personen voor linguine e limone

 • 250 gram linguine
 • 2 tenen knoflook
 • Het sap en rasp van 2 citroenen
 • 100 gram crème fraîche
 • 200 gram kleine garnalen
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Snufje nootmuskaat
 • Verse peper

Hoe maak je dit pastagerecht klaar?

 1. Zet een grote pan met water op en begin met het koken van de pasta volgens de verpakking. Hou rekening met minimaal 1 liter water per 100 gram pasta en zout het water flink! Het water moet namelijk zo zout zijn als het water in de Adriatische Zee.
 2. Doe in een andere pan een flinke scheut goede olijfolie en hak de knoflook fijn. Voeg deze toe samen met de rasp en het sap van de citroen. Wacht een minuut.
 3. Voeg een kleine soeplepel van het kookvocht van de pasta toe en laat deze inkoken. Giet ondertussen de pasta af.
 4. Voeg de crème fraîche toe en de garnalen, deze hoeven enkel nog opgewarmd te worden. Als dit gebeurd is kan de pasta erbij. Zorg dat alles goed door elkaar geroerd is en voeg de peper en de nootmuskaat toe.

Wil je nog meer genieten van kleine flessen wijn en eten? Volg ons op Instagram! Op Instagram houden we je op de hoogte over alles van Halfes en geven je inspiratie om nog meer te genieten! Of kijk bij onze andere lekkere pastarecepten uit de Italiaanse keuken!

Heb je zin om een kleine fles lekkere wijn te drinken?