Geplaatst op

Waar koop je de lekkerste kleine flessen wijn?

Waar kun je kleine flesjes wijn kopen?

“Ik zie heel weinig kleine flessen wijn in de supermarkt of bij de slijter!” Deze zin horen we tijdens wijnproeverijen best wel vaak. En dat is ook precies de reden dat Halfes ooit begonnen is als online wijnwinkel voor kleine flessen wijn. Het aanbod kleine flessen wijn is niet heel erg groot in Nederland en de kwaliteit van kleine flessen wijn viel vroeger ook heel erg tegen.

Supermarkten

In Frankrijk, België en Portugal zijn altijd al wel kleine flessen wijn te koop geweest in de grote supermarkten. In deze landen kennen ze veel meer een uiteten-cultuur dan wij dat hebben en zeker tijdens de lunch is het in Frankrijk gebruikelijker om een glas wijn te drinken. In Nederland is dat niet algemeen geaccepteerd. Vanuit de horeca zijn de kleine flessen wijn ooit naar de supermarkten gegaan. Toen werd het mogelijk om zelf thuis kleine flessen wijn te drinken.

In Nederland neemt het aanbod kleine flessen wijn in supermarkten gelukkig toe! Zeker door de pandemie van het Corona-virus zijn er steeds meer supermarkten die kleine flessen wijn aanbieden. Doordat het aanbod er is zijn ook steeds meer mensen bewust kleine flessen wijn gaan kopen. Goed voorbeeld doet tenslotte volgen.

Slijters & wijnhandels

Ook bij slijters neemt het aanbod kleine flessen wijn gelukkig toe! Het grote voordeel ten opzichte van supermarktwijnen is dat de kwaliteit vaak stukken beter is. Een goede reden om hier wijn te kopen!

Waar kun je kleine flessen wijn kopen?

Maar je kunt altijd natuurlijk bij Halfes kleine flessen wijn kopen! Wij importeren onze eigen wijnen en hebben ook kleine flessen Nederlandse wijnen die wij verkopen van Nederlandse wijngaarden. Onze Colonjes Rosé, de Ludique Johanniter en de Kleine Prins van Domein Holset zijn een paar geweldige Nederlandse wijnen die wij mogen verkopen.

Wil je nog meer genieten van kleine flessen wijn en eten? Volg ons op Instagram! Op Instagram houden we je op de hoogte over alles van Halfes en geven je inspiratie om nog meer te genieten!

Wil je kleine flessen wijn kopen?