Geplaatst op Geef een reactie

Frisse zomerse Quinoa salade met munt en dadels

Zomerse Quinoa salade met munt en dadels

Opzoek naar zomerse inspiratie denk aan de deze heerlijke frisse salade. Deze salade is ideaal om mee te nemen maar ook als bijgerecht bij een bbq doet ze het heel goed. Dit is zo’n salade die je goed van te voren klaar kan maken. Zelfs de volgende dag is deze salade nog lekker. Maar deze salade is ook ideaal om lekker van te genieten tijdens een picknick of een boottocht

Dit recept is een bekende onder vele koks, er valt dan ook eindeloos mee te variëren. De Quinoa is makkelijk te vervangen door bulgur of couscous en wil je graag vlees eten, stukjes gegrilde kip doen het ook lekker in deze salade. Deze salade mag daarom ook zeker niet ontbreken in de top 10 zomerse gerechten. Met deze frisse maar vullende maaltijdsalade zet je echt iets bijzonders op tafel, de fijngesneden munt in de salade maakt het lekker fris wat vraagt om een frisse bijpassende wijn. Denk aan de Mafesousa of een Colleita.  

De ingrediënten 4 personen

  • 250 g Quinoa
  • 1 courgette
  • 1 komkommer
  • 250g cherrytomaten
  • handvol muntbladeren
  • handvol peterselie
  • 150g dadels
  • ½ Granaatappel of klein bakje
  • 2 lente-uitjes
  • 100g cashewnoten (ongebrand)
  • 1 frisse groene appel
  • ½ fetablok
  • 1 citroen (sap)
  • 2el olijfolie extra vergine
  • peper en zout

Hoe maak je deze zomerse salade? 

  1. Kook de quinoa volgens verpakking, zorg dat je er niet te veel water bij doet! 
  2. Laat de quinoa afkoelen en roer een beetje citroensap erdoorheen.
  3. Rooster de cashewnoten vers in de oven (op 170 graden zo’n 10 minuten, tussendoor de noten husselen) 
  4. Snij de courgette in dunnen plakken en gril deze in een pan/oven
  5. Ondertussen kan je lente-ui, dadels, komkommer, appel en feta in kleine stukjes snijden, de tomaten halveren en de munt en de peterselie vast fijnsnijden. 
  6. Meng vervolgens alle ingrediënten in een grote saladebol en voeg de granaatappel pitjes toe.
  7. Als laatst breng je de salade opmaak met de rest van de citroensap, extra vergine olijfolie, zout en peper.

 Wijn en Spijs suggesties: 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.