Geplaatst op

Ideale Picknick Wijnen en gerechten

Aziatische picknick

7 x Ideale Picknick Wijnen en gerechten

gezonde quiche

Heerlijk de zon schijnt weer, tijd om te gaan picknicken in het park en daar hoort natuurlijk een wijntje bij. Kleine flessen wijn zijn de ideale picknick wijnen, ze zijn makkelijk koel te houden, ideaal om mee te nemen en je kan voor ieder wat wils meenemen. 

Ideale picknick gerechten met picknick wijnen

Gerechten die je van te voren klaar kan maken en in een bakje kan doen. Even langs de traiteur of de supermarkt voor een aantal borrelhappen kan natuurlijk ook maar dan zit je weer met wegwerp plastic en dit proberen we natuurlijk een beetje te vermijden. 

Wat neem je allemaal mee op een picknick

  • Picknickkleed
  • Koeltas 
  • Bestek en borden
  • Glazen
  • Servetten (altijd handig) 
  • koelelementen

Lekkere zomerse picknickgerechten met de lekkerste wijnen

Go Asian!

Ga eens voor een compleet andere smaakbeleving en neem Aziatische gerechten mee naar het park! Aziatisch eten is perfect voor in de zomer vanwege de frisse maar uitgesproken smaken die er in de gerechten voorkomen! Bekijk hier alle lekkere Aziatische gerechten voor een geweldige picknick!

Bulgursalade

Bijna iedere bekende chef heeft wel een variant op de bulgur salade, ideaal om koud te eten en makkelijk van te voren te bereiden. In de bulgursalade zit altijd een mix van frisse kruiden (munt en peterselie), fruit,  groente en kaas zoals bijvoorbeeld feta of geitenkaas.
Een frisse salade als deze is een ideaal gerecht in combinatie met een frisse witte wijn. Denk aan Spaanse wijn van de westkust Galicië of een noord Portugese.

Risotto met zeevruchten (ook koud lekker)

Een risotto half warm of koud is ook lekker, ja kan dit mooi van te voren bereiden en dan meenemen naar je picknick. Een lekker recept is bijvoorbeeld de portugese paella. Maak deze met risotto rijst en je hebt een heerlijke maaltijd tijdens het picknicken. Dit recept is lekker met een volle fruitige witte wijn of een rosé.

Wraps

Klassieke wraps met zalm en kruidenkaas kunnen natuurlijk niet ontbreken. Maar wat dacht je van een brunch-wrap met roerei? Een heerlijk recept is roerei met pittige salsa (zelf gemaakt van tomaat, ui, rode peper, peterselie, citroensap en chilisaus) kaas tomaten en sla als spinazie. Easy maar vullend en lekker vooral met een zacht wijntje met milde zuren als een Italiaanse wijn uit Campanië of een Franse rosé.

Zomerse salades

Er zijn heel veel zomerse salades te bedenken een aanrader is bijvoorbeeld een zomerse pasta salade met artisjok, kip en een pesto-dressing. Wist je dat er in artisjok een stofje genaamd cynarine zit (afgeleid van de Latijnse naam voor artisjok). Dit stofje zorgt ervoor dat je smaakpapillen die zoet waarnemen geblokkeerd worden. Neem je na een hapje artisjok een slok wijn, dan spoel het stofje weg van je tong en proeft de wijn extra zoet. Hierdoor is het beter om een extra frisse en kruidige wijn te nemen bijvoorbeeld een Portugese rode wijn als de Rota de Cabral. Een andere aanrader is een Zomerse quinoa salade met frisse witte wijn als Mafesousa of een rosé.

Fruitsalade!

Wijn en fruitsalade gaat heel goed samen, wat dacht je van frambozen en aardbeien met rosé of zomers witfruit met een lichte witte wijn uit Italië of Spanje. Maar ook andere salades met fruit als basis kunnen heel goed samen met wijn. Bijvoorbeeld deze zomerse venkel salade een echte frisse salade met mooie bitters. Bij deze salade kun je ook het beste voor een frisse fruitige witte wijn gaan als de Mafesousa.

Koude soep: gazpacho

Zomers een koude gazpacho en een witte Italiaanse wijn, wat een heerlijke combinatie! Dit gerecht is vooral makkelijk om te maken als je een blender hebt. Tomaten, paprika, komkommer, ui, knoflook en een pepertje. Nog even op smaak maken met kruiden en je hebt een heerlijke koude soep. Altijd lekker met een kleine fles bubbels!

Quiche

Vegetarische quiche met groene asperges maar zonder deeg. Een lekker koolhydraatarm recept voor de picknick. Ideaal om meet te variëren en frisse witte wijn bij te drinken. Groene aspergers combineren met grassige frisse wijnen als grüner veltliner, sauvignon blanc of frisse riesling uit Duitsland
 

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor in je glas of voor op je bord? Volg Halfes op Instagram en kom alles te weten over onze kleine flessen wijn, eten en hoe je nog meer kunt genieten!

Ben je op zoek naar kleine flessen wijn? Wij verkopen lekkere halve flessen wijn!