Geplaatst op

Terugkijken | Wijnproeverij Koningsdag

Terugkijken Online Wijnproeverij Koningsdag

Kijk hier de Online Wijnproeverij die wij Live op Instagram hebben gedaan op Koningsdag. Tijdens de wijnproeverij proefden we vier verschillende wijnen.

Welke halve flessen wijn hebben we geproefd?

  • Mertz Riesling | Een witte wijn uit de Duitse wijnstreek Rheinhessen van Weingut Mertz. Zoals de naam doet vermoeden is de wijn gemaakt van de rieslingdruif. Deze droge riesling is een frisse en lichte witte wijn. De jonge Duitse wijnmaakster Sina Mertz heeft de typische kenmerken van riesling zoals licht aromatisch en een hoog zuurgehalte. De smaken in deze Duitse riesling zijn bloemen, honing en fruit zoals limoen, ananas en abrikoos. De fruittonen en het hogere zuurgehalte in de wijn zijn goed in balans met elkaar. De riesling van Mertz is een goede begeleider voor pittige gerechten maar ook voor bij asperges.
  • Autor Deze wijn vertegenwoordigd de creativiteit van een kunstenaar uit de Spaanse wijnstreek Galicië! Die wij zouden beschrijven als temperamentvol, gepassioneerd en een liefhebber van goede smaak.In het glas heeft de Autor wijn een strogele kleur met een gouden hint, wat staat voor een wijn met karakter. Qua neus heeft de wijn een hoge intensiteit en spat ze uit het glas met een bouquet bloemen. De wijn is vol van smaak met smaken van appel sensatie, ananas, citroenschil, mineralen, een hint van mint en een kruidige afdronk. Samen geven de smaken een ronde wijn met een warm karakter. Een ideale begeleider voor pittige gerechten en zomerse dagen. Ze is van de treixadura, de torrontes, de loureira & de albariño gemaakt.
  • Impératrice Eugénie| Rosé wordt vaak als een typische wijn voor in de zomer gezien, echter deze rosé is meer dan dat! Ze komt uit Les Landes en is van de typerende druiven uit de wijnstreek Sud-Ouest gemaakt: de cabernet franc, de tannat, de fer servadou en de cabernet sauvignon. Dat maakt de rosé droog, charmant, kruidig en smaakvol. Door de combinatie van deze druiven is ze anders dan de typische rosé uit de Provence.
  • Château Terre Fauve Chats | Een wijn die bij de vorige wijnproeverij zo goed ontvangen werd dat we deze unieke wijn nog een keer met elkaar gaan drinken! De Chats is een fantastische natuurwijn gemaakt van de négrettedruif uit de Sud-Ouest. Een wijn die gemaakt is zonder toevoegingen, dat maakt de wijn uniek en heel erg lekker!