Geplaatst op

Recept voor de Basil Blanc, een frisse wijncocktail met basilicum

Basil Blanc: frisse wijncocktail met basilicum

De Basil Blanc is een wijncocktail die gemaakt wordt van een droge witte wijn gemixt met 7 up of andere citroenlimonade, ijs en basilicum. De basilicum zorgt ervoor dat de drank een extra dimensie krijgt en daardoor meer kracht heeft wanneer je hem drinkt. Drink deze Basil Blanc ijskoud op een zomerse middag op het terras in je tuin of op je balkon. De Basil Blanc serveer je in longdrinkglazen.

Ingrediënten voor een glas Basil Blanc

  • 75ml witte wijn zoals bijvoorbeeld onze Colleita
  • 55ml 7 Up Lemon
  • een schijfje citroen
  • een schijfje limoen
  • 1 flinke tak basilicum
  • twee ijsklontjes

Hoe maak je de Basil Blanc klaar?

  1. Snijd het fruit en zorg voor losse blaadjes basilicum, zonder takjes.
  2. Meng de witte wijn en de 7 Up met elkaar samen met de ijsklontjes.
  3. Doe ook de basilicumblaadjes erbij samen met het fruit en roer alles door elkaar.

Ben je op zoek naar meer lekkere wijncocktails?

We hebben een uitgebreid blog geschreven over heel veel verschillende wijncocktails! Bekijk hier de lekkerste wijncocktails voor in de zomer op het terras en de recepten die erbij horen! Of bekijk hier onze Instagram met de lekkerste wijninspiratie voor elk moment!