Geplaatst op

Koken voor een date met wijn

koken voor een date met wijn 

Opzoek naar een recept om indruk te maken op een date? Maak vooral ook indruk met de wijn die je er Luna rossabijschenkt. Dit zijn ideale recepten voor date avonden met leuke bijpassende wijnadviezen. Misschien leuk om tijdens het uitschenken van de wijn alvast wat te vertellen over de wijnen. Met al deze verschillende gerechten heb je voor iedere date een nieuw wijn & spijs idee. 

Melanzane alla parmigiana met Italiaanse wijn

Melanzane alla parmigiana het gerecht zegt het al, aubergine met parmazaam. Een simpel Italiaans gerecht wat van tevoren voorbereid kan worden. Het gerecht moet alleen nog een halfuurtje in de oven, heb je mooi de tijd om vast wat te vertellen over de wijn. Als een echte prof kom je over als je kan vertellen dat Campanië een van de plekken is waar mozzarella gemaakt mag worden. Speciaal is een bijpassende wijn, een rode of een witte, uit Campanië. Wit past goed als er nog een hoofdgerecht volgt. Rood als er alleen nog een toetje volgt 😉

Risotto met paddenstoelen en spätburgunder 

Duitse pasta paddenstoelenRisotto maken is heel makkelijk, toch wordt het vaak gezien als iets moeilijks. Het enige wat je veel moet doen is roeren in de pan. Niks zo gezelligs als samen een wijntje drinken in de keuken en een beetje in een pan roeren. Wil je het zelf makkelijker maken? Risotto is ook goed te bereiden in de oven. Risotto is een ideaal gerecht met paddenstoelen. Paddenstoelen gaan goed samen met een pinot noir of een spätburgunder de pinot noir uit Duitsland. De wijn gaat goed samen met paddenstoelen door zijn herfst achtige tonen. De wijn hoef je natuurlijk niet alleen in de herfst te drinken ook in de zomer is deze wijn heel lekker, zelfs als je hem ligt koelt. 

Zelfgemaakte sushi met je date

Niks gezelliger dan samen in de keuken staan met een wijntje erbij. Samen sushi maken is dan ideaal en makkelijk, want je kan dit naar iedere smaak invullen. Een sushi kit is verkrijgbaar bij bijna iedere supermarkt, maar ook zonder sushipakket is het makkelijk om te maken. Zorg voor goede sushi rijst en lekkere soja saus van de toko. Naast deze hoofd ingrediënten heb je alleen nog verse groente en vis nodig om sushi af te kunnen maken. 

Curry (vega of met kip) en Spaanse witte wijn

Curry is een gerecht wat goed van tevoren te bereiden is maar ook last minute een makkelijk om te maken. Indiase dahl koksmelkMet een curry recept kan je veel varrieren. Curries kunnen zowel vegatarisch als met vlees. Ook het soort groente wat je er doorheen doet kan verschillen. 

Indiase curry vraag om een wijn die spreekt. Het liefst een mooie bloemige wijn die de pittige kruiden aan kan. Een wijn uit het Spaanse Galicië zou hier goed bij kunnen combineren. Ook een Duitse witte riesling combineert lekker met curry.  

Pasta & Italiaanse wijn

Bij pasta hoort natuurlijk een wijntje. Een pasta kan heel simpel over komen maar mocht je nou net even wat chiquer overkomen zorg dan voor verse pasta, of maak pasta zelf. Deze Italiaanse witte wijn past bij bijna iedere pasta, ga je meer voor een vlees pasta met rode saus kies dan gerust voor een rode wijn als de muscari, de wijn heeft een leuk verhaal en is lekker soepel en rond, perfect voor een romantische avond.   

Natuurwijn en bieten 

Rode TaboulehLast but not least schenk een natuur wijn bij een van je gerechten. Natuur wijnen zijn extreem en kunnen nog al wild over komen. Je kan er een leuk verhaal bij vertellen en natuurlijk mee testen hoe experimenteel je date is. Durft hij/zij het aan deze wijn te proeven. Natuurwijn gaat goed met bieten en wild. Dit heeft namelijk ook die aardse smaak net zoals de wijn. De Chats is onze natuur wijn, zij doet het goed met een borrelplank met bijvoorbeeld wild paté van eend of gans. Maar ook met een bieten recept als Tabouleh