Geplaatst op

10 x zomerse gerechten met wijn

10 x zomerse gerechten met wijn

park wijn zomer

De zon schijnt het is heerlijk weer buiten, maar de grote vraag wat ga je koken vandaag? Dit warme weer vraag om zomerse gerechten. Makkelijke gerechten die je voor kan bereiden of à la minute in elkaar kan zetten. Gerechten die je mee kan nemen naar het park of juist gerechten die lekker zijn voor op of bij de bbq. 

Rode Tabouleh met négrette

Rode Tabouleh is een gerecht die je warm of koud kan eten. Koud ideaal van te voren te bereiden om mee te nemen tijdens een lunch picknick in het park of voor op een boot. Je ziet de salade veel bij Israëlische mezze. De rode biet in deze salade laat het gerecht ideaal combineren met de rode chats natuur wijn. Deze wijn kan je zomers gerust licht gekoeld drinken. Ook de O Alborexar 4.0 is een rode wijn die gekoeld in de zomer lekkerder zal smaken. 

Venkel sinaasappelsalade 

Een heerlijke frisse salade, makkelijk om à la minute te maken. Deze venkelsalade heeft maar 3 ingrediënten, venkel, sinaasappel en olijven. De venkel snij je fijn op de mandoline, de olijven in partjes en de sinaasappel haal je de partjes uit zijn schilletje. De overgebleven delen van de sinaasappel knijp je uit over de salade. Deze salade combineert goed met visgerechten van de bbq. Een frisse salade als deze vraagt om een frisse wijn begeleider, denk aan een Noord-Portugese of juist een aangrenzende Spaanse uit Galicië. 

Portugese Paella aka Arroz de Marisco 

We kennen natuurlijk allemaal de Spaanse Paella, maar ook de Portugese paella is het proberen waard. Het recept vind je op onze site. Het lekker vispotje met rijst die ideaal combineert met Portugese witte wijnen, maar ook met onze Spaanse witte wijnen uit Galicie doen het goed bij dit gerecht. Portugese gerechten combineren met Spaanse wijnen is natuurlijk vloeken in de kerk, maar deze wijngaarden liggen zo dichtbij de grens dat wij wel even een oogje dichtknijpen. 

Quinoa salade met munt, dadels en granaatappel

Dit recept is een bekende maar mag zeker niet ontbreken in de top 10 zomerse gerechten.  Een frisse maar vullende maaltijdsalade die van te voren goed klaar te maken is. De fijngesneden munt in de salade maakt het lekker fris wat vraagt om een frisse wijn als een Portugese witte. 

Salade niçoise

Salade niçoise is een echte klassieker die je bij veel tegenkomt en niet in de top 10 mocht ontbreken. Het is een salade die goed van de te voren te bereid kan worden om bijvoorbeeld mee te nemen naar een picknick. Maar bereid je de salade à la minute maak hem dan met verse tonijn, licht gegrild van de bbq. Een salade met verse tonijn van de gril is heerlijk met een licht gekoelde rode wijn als O Alborexar 4.0

Watermeloen salade met feta en munt

Watermeloen heerlijk gezond, bestaat voor 95% uit water wat een goede vulling geeft en daarnaast nog tal van vitamine. Een ideale zomerse salade om mee te nemen of voor bij de bbq. Pas wel op met deze salade dat je de feta niet te vroeg er door heen husselt want dan loopt je hele salade wit uit!

Kip piri piri 

Piri Piri de marinade voor op de bbq. Lekker bij kip maar ook bij garnalen en andere vissoorten die je een pittige hoogstandje wilt geven. De marinade is simple en met slechts 5 ingrediënten zo gemaakt. Deze pittige marinade vraagt om een fruitige wijn die overeind blijft zoals de Autor. 

Mosselen en Nederlandse wijn 

Het mosselseizoen loopt van juli tot april. De start van het seizoen hangt natuurlijk wel af van de kwaliteit van de mossel. Hoog zomers is er niks lekkerders dan klassieke Zeeuwse mosselen met Nederlandse wijn. Hou je meer van mosselen in een pittige curry? neem dan een fruitigere wijn zoals de Autor uit Galicië. 

Gevulde dorade van de bbq 

Met een dorade van de bbq zet je echt iets bijzonders op tafel. Vul de dorade met frisse kruidens zoals dille, citroengras, rozemarijn en met citroenschijfjes om hem helemaal af te maken. De doroade kan je en papillote bereiden of rechtstreeks op de bbq. Serveer de dorade met een frisse venkelsalade en je hebt een compleet gerecht. Bij dit gerecht kan je gerust de Colleita wijn schenken. Deze wijn komt uit een streek waar ze bekend staan om de visgerechten. 

Gegrilde zomergroente

Wil je lekker duurzaam eten kies dan voor groente van eigen bodem. In de zomer hebben we veel groentes van eigen picknick wijnbodem beschikbaar. Als bijgerecht of vegetarisch gerecht kan je natuurlijk allerlei soorten groente grillen op de bbq. Voor een fris gerecht gril je bijvoorbeeld groene asperges, een kleine kropjes sla, courgette, venkel en prei op de bbq. Bij dit groente gerecht schenk je natuurlijk een  frisse witte wijn van eigen bodem, zoals de Ludique. 

Wil je nog meer genieten van kleine flessen wijn en eten? Volg ons op Instagram! Op Instagram houden we je op de hoogte over alles van Halfes en geven je inspiratie om nog meer te genieten!

Heb je zin in een goed glas wijn? Bij ons koop je de lekkerste kleine flessen wijn!