Geplaatst op

Recept voor Portugese arroz de marisco

Recept voor een Portugese paella

Niet alleen in Spanje kennen ze visgerechten met rijst en vis wordt gecombineerd. Ook in Portugal maken ze rijst klaar in het vocht van de andere ingrediënten. Het is een lekker vispotje dat je perfect kunt drinken met Portugese witte wijnen, maar onze Spaanse witte wijn de Colleita uit het Noord-Spaanse Galicië is ook een perfecte witte wijn voorbij de arroz de marisco. We smokkelen natuurlijk een beetje, maar de wijngaarden van Antonio Montero liggen op een steenworp afstand van de Portugese grens.

Het lekkerste is de arroz de marisco met zeevruchten zoals gamba’s en mosselen, maar alle zeevruchten én alle soorten witvis lenen zich perfect voor deze visstoofpot met rijst. Zeker met een goed glas witte wijn én een lekker zonnetje op het terras waan je je op vakantie!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 ui
 • 1 venkelknol
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • Bosje koriander
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 citroen
 • 2 tomaten
 • 200 gram paellarijst
 • 6 dl visbouillon
 • 1 glas witte wijn
 • 10 grote garnalen
 • 500 gram mosselen
 • 1 chilipeper

Hoe maak je arroz de marisco klaar?

 1. Snipper de ui en snijd de venkel in kleine stukjes. Bak ze voor zeker 10 minuten. Voeg hierna de paprikapoeder en peper toe. Bak de knoflook, de citroenrasp en de chilipeper mee.
 2. Snijd de tomaat fijn en voeg deze toe totdat de tomaat gaat karameliiseren.
 3. Doe de rijst in de pan en voeg pas na een paar minuten de visbouillon toe en breng het aan de kook. Maak de rijst klaar net zoals paella.
 4. Voeg vlak voor het gaar worden van de rijst de witte wijn en de zeevruchten toe. Doe een deksel op de pan zodat je de pan kunt schudden. Wacht tot de zeevruchten helemaal gaar zijn (maximaal 5 minuten).
 5. Doe op het laatst het citroensap erbij samen met de koriander.

Zoek je meer inspiratie voor je avondeten? Volg Halfes op Instagram en zie alles over de lekkerste wijn & spijscombincatie, onze kleine flessen wijn én alles over de wijngaarden en wijnboeren met wie wij samenwerken.