Wijn & ceviche: welke wijn serveer je bij dit visgerecht?
Zuur en wijn gaat dat wel samen? Ja zeker, door te combineren met een frisse wijn.
Ceviche is een koude garing van groente of vis in het sap van citrusvruchten (citroen, limoen, grapefruit, passievrucht). De zuren geven in dit bereidingsproces de eiwitten in het product het gewenste mondgevoel.
Het leuke aan de ceviche recepten is dat je het gerecht zowel vegetarisch als met vis kan bereiden. Ook bij vis gaat het proces heel snel, de zalm gaart binnen 2 a 4 minuten en kabeljauw 4 a 6 minuten in het citroen zuur liggen.
Welke soorten groente en vis kan je gebruiken?
Voor de groente kan je eigenlijk alle groente gebruiken maar denk eens aan courgette, venkel, spruitjes, kool, bloemkool en paprika. Als je de producten maar dun snijd trekt de citroen en makkelijk in.
Voorbeelden van vis
Zachte vis: mul en markreel 1 a 2 minuten in zuur
Middelzacht: zalm, tonijn en zeebaars 2 a 4 minuten
Stevige vis: kabeljauw en heek garen in 4 a 6 minuten
Het gerecht maak je compleet door filmend component toe te voegen. Denk hierbij aan avocado of quinoa. Je vangt hiermee de zuren van de marinade op en dit geeft het gerechte in totaal een prettig mondgevoel en makkelijker te combineren met wijn.
Welke wijn schenken bij ceviche?
Om een goeie wijn en spijs combinatie te maken, kijken we altijd naar de aandachttrekkers in het gerecht.
De citroen is dit geval een van de ‘aandachtstrekker’ waar opgelet moet worden. Mertz Riesling
- Halfes Proeverijbox | 6 flessen€ 33.99