Recept | Japanse gyoza met varkensvlees
Gyoza zijn Japanse dumplings die aan één kant knapperig zijn gebakken in de pan. En door dat knapperige korstje misschien wel onze favoriete dumpling. Geen gedoe met zelfgemaakte dumplingvellen, die koop je gewoon kant-en-klaar bij de toko. Met die shortcut staat deze heerlijke snack zo op tafel. Dumplings worden vaak gegeten als snack en gaan gelukkig heel goed met een droge mousserende wijn. Een feestelijk begin van de avond! Lees hier alles over de verschillende soorten dumplings.
Ingrediënten (voor 30 dumplings)
- 2 bosuien
- 3 cm gember
- 1 teen knoflook
- 250 g varkensgehakt
- 1 eetlepels sojasaus
- 1 theelepels sesamolie
- ¼ theelepel zout
- 30 kant-en-klare gyozavellen (ontdooid)
Dipsaus voor dumplings
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepels sesamzaad (geroosterd)
Hoe maak je zelfgemaakte dumplings?
- Snijd de bosui in dunne ringen. Schil de gember, pel de knoflook en rasp beiden boven een kom. Meng met het varkensgehakt, de bosui, sojasaus, sesamolie en zout.
- Zet een klein bakje met water klaar om zo meteen je vingers nat te maken. Leg een gyozavel op je handpalm en leg in het midden ca. 1 theelepel van de gehaktvulling. Gebruik je vinger om de buitenste rand van het gyozavel nat te maken. Vouw de dumping doormidden en maak eventueel een geribbeld patroon aan de bovenkant. Voor de smaak maakt dat natuurlijk niks uit.
- Breng een grote pan ruim gezouten water aan de kook en kook de dumplings hierin 5 minuten. Giet af en laat een beetje opdrogen.
- Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de gyoza in circa 3 minuten goudbruin en knapperig. Doe dit eventueel in delen zodat alle dumplings tegelijk in de pan passen.
- Maak ondertussen de dipsaus door alle ingrediënten in een klein bakje te mengen. Serveer de dumplings met de dipsaus ernaast.
Wil je nog meer genieten van wijn en eten? Volg ons op Instagram! Op Instagram houden we je op de hoogte over alles van Halfes, geven je inspiratie om nog meer te genieten!